Wınn DNS Değiştirme

Son zamanlarda artık iyice alıştığımız internet sitelerine erişiminin engellenmesi durumundan dolayı hepimiz bu sitelere girebilmek adını çeşitli yöntemler denemekteyiz. Kablolu ya da kablosuz olarak internete bağlanan bilgisayarlarımızın DNS sunucularını değiştirmek için uygulayabileceğiniz yöntemleri daha önceki yazılarımızda bir çok kez anlatmıştık ancak bugün sizlere anlatacağımız DNS değiştirme yöntemi Turkcell Wınn olarak adlandırılan Turkcell hizmeti olan 3G kablosuz mobil internetinki olacak.

Öncelikle kullandığınız 3G modemin Turkcell lanse ettiği ismi ile Wınn modemlerinin farklı türleri bulunduğundan sizin elinizdeki modeme en uygun olan modem kullanımı ara yüzünü Turkcell internet sitesinden bilgisayarlarınıza indirmeniz ve kurmanız gerekmektedir. Bu ara yüzlerin hemen hepsinde işlemler aynı şekilde yürütülmektedir ancak elinizdeki modemin randımanlı bir şekilde çalıştırarak ince ayarlarını yapabilmeniz için uygun yazılımın kullanılması önemlidir. Bilgisayarımıza ara yüzü kurduktan sonra çalıştırıyoruz ve Araçlar sekmesini bularak tıklıyoruz. Açılan menüde Seçenekler ibaresini tıklıyoruz. Daha sonra açılan menüden Profil Yönetimi yazısını bularak tıklıyoruz. Ardından alt taraftaki Gelişmiş yazan butonu tıklıyoruz. Bu işlemi yaparak 3G modeminizin gelişmiş ayarlar menüsüne ulaşıyoruz. Bu menüde DNS ayarları bölümünde varsayılan olarak Dinamik diye bir ibare seçilidir. Bu ibareye göre modeminiz varsayılan DNS sunucularını kullanarak çalışır. Biz bunun yerine Statik yazan yeri işaretliyoruz ve aşağıda açılan yeni DNS sunucularımızı yazabileceğimiz kısımlara ilkine yani Birincil DNS yazan yere tercih ettiğiniz DNS sunucularını yazabilirsiniz. Örnek olarak Google DNS lerini yazalım. Birincil DNS yazan kısma 8.8.8.8 ikincil DNS yazan kısma 8.8.4.4 yazıyoruz ve Tamam a tıklıyoruz.

Bu işlemin ardından modeminizin DNS leri değişmiş oluyor ancak bazı modemlerde Modemin internet bağlantısını bitirip tekrar başlatmadan yeni DNS sunucuları geçerli olmayabiliyor. Bir kere modeminizin internetini koparıp tekrar bağladıktan sonra bir daha bu işlemleri yapmanıza gerek kalmadan aynı ayarlar geçerli kalacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir